Núria Gil, de l’Esportiu Penedès, fa història i obté la primera medalla femenina en un Europeu de muntanya

0
326
Foto: Reial Federació Espanyola d'Atletisme.

L’atleta de l’Esportiu Penedès, Núria Gil, ha fet història a la localitat d’El Paso, a l’illa canària de la Palma, proclamant-se subcampiona d’Europa Absoluta de Curses de Muntanya. La catalana ha aconseguit, així, la primera medalla femenina en un Campionat d’Europa de muntanya en tota la història de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme. Un metall que, a més, li dona la classificació directa per al Mundial de Tailàndia.

Aquesta fita històrica s’ha aconseguit en la modalitat de Marató o distància llarga, gràcies a un equip format per quatre corredores, tres d’elles de l’Esportiu Penedès. Núria Gil va aconseguir una excel·lent segona posició final, per darrere de la francesa Blandine L’Hirondel i l’atleta Anna Comet, també de l’Esportiu Penedès, va creuar la línia de meta en cinquena posició, després d’una gran remuntada. Els seus punts i els de la valenciana Júlia Font (7a) i Mònica Vives (17a), també del club de casa, permetien que Espanya fos subcampiona per països, just per darrere de França i per davant de la Gran Bretanya.

A la distància curta, la selecció espanyola va quedar quarta per equips, empatada amb la República Txeca, després de la 16a plaça de la ribetana Gisela Carrion i la 28a posició de la corredora Laia Montoya.

Finalment, al Campionat d’Europa Júnior, el jove Jan Castillo finalitzava en una 16a posició, després d’una cursa d’alts i baixos i que va liderar durant el primer terç.

FER UN COMENTARI