Obre a Vilanova un Punt Comarcal Garraf-Alt Penedès de l’associació contra el càncer

0
820

Una gernació ha assistit aquest dilluns a la tarda l’acte d’inauguració del Punt Comarcal del Garraf i l’Alt Penedès de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, al carrer Pare Garí, núm. 91, de Vilanova. Aquesta és tot just la quarta seu descentralitzada que obre l’entitat a la província de Barcelona (després d’Igualada, Mataró i Granollers), després d’iniciar ara fa un parell d’anys una política d’acostament de l’associació a pacient i familiars que pateixin o hagin patit càncer. La coordinadora de l’associació a les dues comarques del Penedès, Blanca Xifré, explica que “el desplegament territorial per tota la província s’ha fet després de fer un estudi del pacient oncològic i veure que la província de Barcelona és molt gran, amb grans distàncies, i que això és un problema”.

L’alcaldessa Neus Lloveras ha destacat la bona ubicació, “cèntrica i de fàcil accés”, del local, que es troba a uns baixos a tocar de l’aparcament Charlie Rivel, d’un centenar de metres quadrats, i amb espais per a reunions individualitzades, sala d’espera i també una sala gran per a reunions, fer conferències, tallers, etc. El local tindrà un horari d’obertura prou ampli, totes les tardes dels dies feiners, de 4 a 8, amb la presència d’una treballadora social.

Durant la inauguració, en què el Punt ha quedat petit per la presència de nombrosos delegats, delegades i familiars de pacients, la vicepresidenta de l’associació, Cristina Salat, ha explicat els quatre eixos de treball de l’entitat: donar suport a la persona malalta i familiars, sempre de forma gratuïta, amb equips de psico-oncologia; atorgar ajuts socials a qui no es pugui sufragar el tractament, encara que no siguin socis de l’entitat; fer campanyes de sensibilització i informació, de temes com les mamografies, deixar de fuma, fer exercici i, en definitiva, portar una vida sana; i lliurar beques per ajudar a trobar solucions a la malaltia (l’any passat, a Catalunya es van donar 18 milions d’euros en beques).

Un dels elements destacats dels serveis que ofereix l’associació és que tot es fa de manera gratuïta. El seu finançament es fa amb accions de captació de fons de tota índole i també gràcies als socis i sòcies que té, que es xifren en vora 3.000 al Garraf i cap a 800 a l’Alt Penedès. L’associació contra el càncer també disposa de juntes locals actives a Vilanova, Vilafranca, Sant Pere de Ribes, la Granada, Torrelles, Sant Martí Sarroca i Cubelles.

FER UN COMENTARI