Les obres que s’estan duent a terme a la Masia de la Sínia estan en la seva recta final. L’immoble, una antiga destil·leria del segle XIX, s’està habilitant per acollir un centre de dia per a gent gran i un taller ocupacional per a persones amb discapacitat, dos serveis que el municipi reivindica des de fa dècades. La Fundació Santa Teresa del Vendrell, que tira endavant l’actuació amb una inversió d’1,5 milions d’euros, preveu acabar els treballs el proper mes de febrer.

El director general de la Fundació, José Carlos Eiriz, ha explicat que el projecte s’ha dissenyat tenint en compte una possible ampliació en el futur, “per exemple per oferir un servei de residència per a les persones grans”. Ha defensat, tanmateix, un model molt flexible: “no ha de respondre a la idea clàssica d’unes habitacions o d’un sistema de places, sinó que podrien ser petits habitatges individuals, amb uns serveis comuns compartits, o fins i tot perquè s’hi aculli tant persones grans com persones amb discapacitats”.

De fet, l’actual projecte ja es basa en aquest principi. Tant el centre de dia com el taller ocupacional disposaran d’edificis independents, però compartiran alguns espais i serveis, com el menjador o la fisioteràpia. La superfície construïda és de 1.400 m2, en una sola planta i, per tant, sense barreres arquitectòniques.

60 i 40 places
El centre de dia oferirà 60 places i es gestionarà mitjançant un model que s’orienta a les necessitats dels usuaris i a aconseguir que se sentin com a casa. Funcionarà dotze hores diàries (de vuit del matí a vuit del vespre), de dilluns a diumenge. També s’oferiran serveis complementaris com dutxes geriàtriques o per a persones amb mobilitat reduïda, que podran sol·licitar-se independentment. Una altra característica serà l’atenció sociosanitària permanent durant les hores d’obertura i la programació d’activitats: tallers de memòria, esports i jocs.

El taller ocupacional per a discapacitats oferirà 40 places i facilitarà la inserció laboral d’aquest col·lectiu que actualment s’ha de desplaçar fora del municipi per poder treballar en un lloc adaptat a les seves circumstàncies.

FER UN COMENTARI