L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Salut, Ferran Trillas, i Joan Maria Adserà, gerent de la Xarxa Santa Tecla, han anunciat aquest dimecres l’imminent inici d’obres del nou CAP del Botafoc, que s’ubicarà en uns terrenys just darrere de l’escola Teresina Martorell i que com a tret diferencial inclourà una unitat de diàlisi. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, es preveu que les obres de construcció s’iniciïn a finals de gener, amb un termini d’execució de 18 mesos, de manera que el nou equipament podria entrar en funcionament al juliol de l’any vinent.

L’equipament ocuparà una superfície de gairebé 2.000m2 i estarà distribuït en dues plantes. A la primera s’hi ubicarà la unitat de diàlisi, que tindrà capacitat per atendre, amb torn de matí i tarda, fins a uns 80 pacients. Una xifra suficient per cobrir la demanda existent al Baix Penedès, comarca on segons el CAT Salut hi ha diagnosticats una cinquantena de malalts que necessiten aquest tractament de ronyó. A la segona planta s’hi emplaçaran les consultes de les especialitats pròpies d’atenció primària (medicina general, pediatria i odontologia). També hi haurà les dependències d’Atenció a la Dona i una àrea d’educació sanitària.

El nou CAP, valorat per un import de tres milions d’euros, serà gestionat per la Xarxa Sanitària Santa Tecla, qui n’assumirà la inversió a canvi de la seva concessió. La seva posada en funcionament no només permetrà descongestionar el CAP actual, que ha hagut d’assumir l’increment de població que ha experimentat el Vendrell els darrers anys, sinó també repensar les seves dotacions.

Amb més de cinc anys de retard

Cal recordar que el CAP del Botafoc acumula més de cinc anys de retard. L’any 2011 l’aleshores consellera de Salut, Marina Geli, hi va col·locar la primera pedra. La profunda crisi econòmica, però, va deixar el projecte aturat. I no ha estat fins ara que s’ha decidit reprendre.

FER UN COMENTARI