Ocupació turística de vora el 90% a Vilanova durant l’estiu

0
1125

“Hem tingut una molt bona temporada turística en ocupació”. Ho ha dit el primer tinent d’alcalde Juan Luis Ruiz en la seva valoració de l’estiu turístic a Vilanova dels mesos de juliol i agost. L’ocupació mitjana de llits ha estat del 89%: el 91,64% dels apartaments (amb una reducció del 2,26% en relació a l’any passat), el 87,98% dels càmpings (+9,43%) i el 87,5% dels hotels (+2,5%). Actualment a Vilanova hi ha unes 7.500 places de càmping (en tres càmpings), unes 850 places hoteleres i 180 apartaments de lloguer registrats.

El regidor ha explicat que, com és habitual, durant la segona quinzena d’agost l’ocupació va començar a anar a la baixa, però que al setembre encara queden turistes. De les poc més de 2.000 enquestes fetes entre els visitants que han passat per l’Oficina de Turisme es desprèn que el 35% del total eren catalans, el 10% de la resta de l’Estat (principalment bascos, madrilenys i valencians) i, del 55% restant, tots estrangers, els francesos són majoria (29%). Val a dir que els catalans eren principalment visitants d’un dia. Les demandes fetes a les oficines de turisme són fonamentalment de plànols de la ciutat, guies i itineraris.

Les festes i les platges
Quant a les visites a la pàgina web vilanovaturisme.cat, n’hi ha hagut en dos mesos més de 33.000, amb una estada mitjana de tres minuts. Les pàgines més visitades al web de l’Ajuntament han estat les del calendari festiu, platges i festa major. Dues de cada tres consultes fetes tenen origen català i una de cada cinc, estranger, i la llengua més utilitzada és el castellà (en el 59% dels casos), seguida del francès (16%) i el català (15%).

Pel que fa a l’àrea verda d’estacionament de vehicles amb pagament, segons Ruiz no ha tingut repercussió en els hotels, però sí que alguns restaurants han notat menys clientela.

FER UN COMENTARI