Ofensiva a Cunit per aturar els plans urbanístics aprovats i la tala d’arbres

0
300

La CUP reclama a la Generalitat que aturi tots els sectors no urbanitzats de Cunit que estan pendents de desenvolupament urbanístic, i que estan afectats pel Pla Director Urbanístic (PDU) de la Generalitat, que revisarà si és pertinent que se segueixin desenvolupament. El PDU revisarà set sectors que ocupen 700.000 m2 (69,51 ha), però només tres estan afectats per la moratòria que en suspèn la tramitació de planejament, projectes d’urbanització i les llicències durant la tramitació del PDU: els sectors Cunit Sud, La Pedrera–Masies de Cunit i Cal Santó. El Govern català considera que aquestes tres no compleixen els paràmetres de sostenibilitat actuals. En canvi, el Pla també afecta dos sectors de la Plana del Castell, Miramar i el Càmping, però no en bloqueja el desenvolupament.

La CUP considera que Cunit ja ha superat amb escreix els límits d’urbanització sostenible al seu terme municipal i que, per tant, la suspensió dels projectes d’urbanització hauria d’afectar tots els sectors encara no urbanitzats, almenys fins que es puguin revisar. Els principals focus de lluita dels anticapitalistes els últims anys per frenar la urbanització al municipi han estat la Plana del Castell i els més de 91.000 m2 de bosc al sector de Miramar.

D’altra banda, la plataforma @sosnaturacunit fa una crida a assistir diumenge a partir de les 11 del matí a una manifestació per reclamar a la Generalitat que aturi la tala del bosc mediterrani del sector de Miramar, afectat pel PDU, per construir-hi un polígon industrial, un hotel de carretera sense accés directe a l’autopista i més d’un centenar d’habitatges unifamiliars, tal com ha aprovat l’Ajuntament. També demanen que s’aturin tots els projectes inclosos al PDU del litoral cunitenc. La manifestació començarà a la rotonda de la benzinera Repsol/Bon Preu i s’acabarà a la plaça de l’Ajuntament. Es proposa de portar xiulets, cassoles o qualsevol que faci soroll.

FER UN COMENTARI