Òmnium Alt Penedès dona el tret de sortida al seu 50è aniversari

0
306
Jordi Parellada va presentar divendres els actes principals programats.

El 5 d’octubre d’aquest 2022 farà 50 anys de la signatura de l’acta de constitució de la delegació de Vilafranca d’Òmnium, ara reconvertida a Òmnium Alt Penedès. Per commemorar l’efemèride, l’entitat ha dissenyat un programa d’actes, que es repartiran al llarg de tot l’any i que es complementen amb la seva activitat regular. Entre els destacats hi ha l’edició per Sant Jordi d’un llibre que fa un recopilatori dels actes més importants organitzats, també escrits de totes les persones que n’han estat president, i el mateix dia també un concert a la plaça Jaume I de Vilafranca amb diversos grups, entre els quals Bandau.

També a la tardor, del 22 de setembre al 9 d’octubre la capella de Sant Joan acollirà una exposició retrospectiva amb elements gràfics i audiovisuals, i es farà una conferència amb diversos historiadors locals per contextualitzar aquest mig segle de vida de l’entitat.

Els actes del cinquantenari es va donar per inaugurats dimarts amb la presentació del llibre Dones singulars, editat per Òmnium Alt Penedès. Entre els actes que hi ha programats pròximament hi ha una visita de tres dies, al maig, al País Valencià, a Sueca, València i l’Albufera, en el marc de l’Any Joan Fuster; el cicle de sortides matinals “Petjades Penedès”, per conèixer diferents indrets del Penedès (el castell d’Olèrdola, el Castellot, l’ermita de Foix i les Deus, les fonts de Gelida…); un cicle de cinema infantil en català, amb una projecció al mes a cinc municipis de la comarca (Vilafranca, Sant Martí, Gelida, Sant Quintí i Sant Pere de Riudebitlles); i altres actes relacionats amb la llengua catalana com els Premis VOC-Mostra d’Audiovisual en català, el voluntariat per la llengua lligat a alguna activitat cultural i la publicació a les xarxes socials d’Òmnium Alt Penedès de tres comentaris setmanals (en forma d’enigma, jeroglífics, refranys, poemes, entrades noves al DIEC, etc.) relacionats amb el català

FER UN COMENTARI