L’entitat Òmnium Alt Penedès està organitzant una exposició a Vilafranca que pretén recaptar fons per a la caixa de solidaritat per als presos polítics. L’objectiu de l’esdeveniment és fer un recull d’obres cedides per artistes de diferents disciplines, que es posaran a la venda durant l’exposició i destinaran tots els beneficis a la caixa de solidaritat.

La mostra, segurament sota el nom de LlibertArt, es durà a terme entre el 22 de març i el 21 d’abril a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, i busca obres de pintura, escultura, fotografia, il·lustració i altres tècniques artístiques plàstiques. Els preus de les obres oscil·laran entre els 50 i els 500 euros, i seran els mateixos artistes els qui decidiran per a quin preu volen que siguin venudes.

El president de la delegació penedesenca, Jordi Parellada, explicava que ja s’ha contactat amb una vintena d’artistes: “la majoria estan disposats a cedir obres a l’exposició, i també hi ha artistes de fora de la comarca que han mostrat el seu interès a participar”. Parellada afegia que cal que els artistes que hi contribueixin ja hagin exposat obres prèviament, i el vicepresident, Eduard Barrobés, indicava que, encara que l’exposició giri al voltant de la llibertat, s’ha decidit que la temàtica de les obres sigui lliure i que cada artista aporti el que prefereixi.

La vocal Dolors Albanilla ha afegit que també hi haurà una caixa solidària a l’exposició per a aquelles persones que vulguin col·laborar-hi sense comprar una obra. Si queden obres sense reservar a partir de la tercera setmana d’exposició es subhastaran.

Alguns dels artistes que ja han confirmat la seva participació són Neus Villar, Assun Savall, Maria Rosa Ferré, Catherine Bergsrud, Jordi Llongueras i Maria Alemany, entre altres, però l’entitat busca que hi hagi artistes comarcals i artistes d’arreu. Aquelles persones interessades només cal que enviïn un correu electrònic a l’adreça altpenedes@omnium.cat.

FER UN COMENTARI