Òmnium Cultural reclama l’amnistia pels represaliats “que exercien drets fonamentals”

0
454

Aquest cap de setmana l’entitat Òmnium Cultural ha impulsat a Vilafranca, Gelida, Sant Sadurní, els Monjos, el Vendrell, Calafell i Vilanova i la Geltrú una nova recollida de firmes per demanar l’amnistia per les persones represaliades per “exercir llibertats i drets fonamentals”. L’acció s’ha dut a terme de manera conjunta a diferents municipis de tot Catalunya, i es va acompanyar d’un acte amb parlaments de membres d’Òmnium i persones represaliades.

El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, apuntava que l’amnistia “és l’única possibilitat real per a l’inici de la negociació democràtica”, i afegia que “no deixarem mai soles les 2.850 persones represaliades”. A l’acte que es va realitzar a Vilafranca hi van participar el condemat a tres anys i mig de presó per atemptat a l’autoritat Adrián Sas, i també Isaac Ruana, Jaume Agustí i Joan Agustí, investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera.

Òmnium Cultural ha desplegat de nou, després d’haver fet ja recollides de firmes per l’amnistia durant els mesos de desembre i gener, un centenar de punt fixos arreu de Catalunya per recollir suport a l’amnistia pels represaliats i portar la llei d’Amnistia al Congrés dels Diputats.

FER UN COMENTARI