Òmnium projecta per primer cop a Vilafranca els curtmetratges en català del VOC

0
432

VOC és un acrònim de versió original en català i és també el nom que Òmnium Cultural va donar ara fa sis anys a la mostra de curtmetratges que organitza amb l’objectiu de promocionar la llengua catalana. Uns curts que tenen un comú denominador: estan rodats en català.

Aquest divendres dia 12 i dissabte 13 de febrer, en tots dos casos a les 8 del vespre i la Sala Zazie del Casal, arribaran per primera vegada els VOC a Vilafranca, amb la projecció dels deu curtmetratges (sis de ficció i quatre documentals) que són finalistes d’aquesta cinquena edició. Les dues sessions, d’una hora i mitja de durada cadascuna, es fan amb la col·laboració de CineClub Vilafranca i són gratuïtes, amb inscripció prèvia a https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/.

A la sessió de divendres es projectaran les ficcions “Panteres”, d’Èrika Sánchez; “Emilia”, de Cristina Guillén; i “Els que callen”, d’Albert Folk; i els documentals “París, la meka del parkour”, de Biel Macià; i “Tristos Tòpics”, de Joanic Geniüt. I dissabte es podran veure les ficcions “L’estrany”, d’Oriol Guanyabens; “Redempció”, de Miguel Llorens; “Preludi”, d’Adrià Guxens; i els documentals “Camí d’Àrreu”, d’Aleix Gallardet; i “Renaixem2” de David Segarra.

El president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, es mostra satisfet d’haver aconseguit per primer cop projectar a la comarca, de manera simultània amb totes les territorials de l’entitat, les obres finalistes de la Mostra VOC 2021, amb l’al·licient afegit que el públic podrà votar les realitzacions que més li agradin i participar en els premis de la votació popular. Les projeccions s’emmarquen dins la campanya d’Òmnium d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana. També es podran veure on line a través de la plataforma Filmin.

El públic fa de jurat

El jurat dels VOC 2021 està format per Carol López, directora, dramaturga i actriu; Carolina Rosich, periodista cultural; i Alba Cros, directora de cinema, que seleccionaran les peces guanyadores en les modalitats de premi del jurat al millor documental (dotat amb 4.000 euros) i premi del jurat al millor curtmetratge de ficció (4.000 euros). Els premis del públic al millor curt i al millor documental estan dotats amb mil euros cadascun.

FER UN COMENTARI