On nevarà aquest cap de setmana?

0
1169
Carretera nevada a Mediona el passat 2018

Aquests darrers dies hem notat un augment considerable del fred arreu de la vegueria i en el conjunt de Catalunya i l’estat espanyol, i és que els efectes de la borrasca Filomena estan contribuint a l’assoliment de temperatures de rècord. Així, aquesta setmana l’estació meteorològica del Clot de la Llança, al municipi de l’Alt Àneu, ha registrat una xifra històrica a Catalunya: el fred ha superat els 34 graus negatius i s’estima que les baixes temperatures d’aquesta onada s’allarguin fins a mitjans de mes.

A més, aquest cap de setmana la situació empitjora: les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya apunten a dos o tres dies seguits de nevades fortes i humides, i al nostre territori s’espera un cel molt tapat amb precipitacions que poden caure en forma de neu per sobre dels 200 metres.

Neu al Penedès

Diumenge és més probable que hi hagi només pluges constants, però aquest dissabte es pot esperar neu a diferents municipis de la vegueria penedesenca: a la Llacuna, Pontons, Torrelles de Foix o el Montmell, entre altres, hi pot haver neu des d’aquesta nit fins al migdia de dissabte, que en un principi no arribaria a agafar.

A les capitals de comarca de la vegueria (Vilanova, Vilafranca, Igualada i el Vendrell) i els municipis circumdants no s’esperen nevades, però sí pluges que poden caure en forma d’aiguaneu depenent de la temperatura que s’assoleixi, sobretot aquesta nit de divendres a dissabte.

Des de Protecció Civil de la Generalitat es demana evitar desplaçaments a les zones afectades i s’ha posat en plealerta el pla NEUCAT. A més, també es preveu vent fort amb ratxes que poden arribar als 72km/h al litoral i prelitoral central: per això es demana retirar les torretes de les terrasses i balcons i evitar els passejos a prop del mar.

Si teniu fotografies de les nevades les recopilem!

Des de La Fura volem tenir un recopilatori d’imatges de les nevades d’aquesta nit i del cap de setmana: si neva al vostre municipi i feu algun vídeo o fotografia ens ho podeu fer arribar a l’adreça de correu redaccio@lafurapenedes.cat o bé enviant-ho per WhatsApp al número 618 08 19 28 o a través d’aquest enllaç, indicant autoria (nom i cognoms) i municipi.

FER UN COMENTARI