Onze municipis del Penedès-Garraf impulsen una nova campanya de reciclatge

0
276
Joan Cols (alcalde de la Granada), Sergi Vallès (president de la Mancomunitat), Jordà Jaime (regidor) i Jordi Bosch (vicepresident de la Mancomunitat).

La Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una nova campanya de recollida selectiva a l’Alt Penedès i Garraf, per intentar millorar els índexs de reciclatge durant el mentrestant, és a dir, en el període de temps que quedi fins que la majoria de municipis de les dues comarques canviïn el sistema de recollida de la brossa. Segons el vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Bosch, la previsió és que l’any que ve 27 municipis de les dues comarques canviïn el sistema actual per contenidors tancats. Ja s’han fet proves pilot als Monjos i a Sant Pere de Ribes. I també hi ha cinc municipis que actualment ja han tret a licitació el contracte per recollir les escombraries amb el sistema de porta a porta.

El canvi de sistema és urgent ja que actualment la recollida selectiva ronda només el 44% de la brossa, i de cara al 2035 la Unió Europea determina que s’ha d’arribar al 65%. Per forçar-ho, el Parlament ha aprovat que la taxa d’escombraries es vagi apujant cada any i més i més, en funció de els quilos de deixalles que no es reciclin, de manera que un problema ambiental no resolt afecti la butxaca de la població.

La Granada i deu més

La campanya que dilluns es començarà a fer a la Granada i que durarà quinze dies afecta els plàstics i el paper cartró. Es col·locaran banderoles, es faran espots publicitaris, bustiades informatives i hi haurà un punt d’informació al poble, on a través del joc, de l’esport, s’intenta captar l’atenció principalment de joves: es podrà encistellar l’envàs de plàstic, que caurà al contenidor groc, i es pintaran a terra les línies d’una àrea d’un camp de futbol, i en comptes de portaria hi haurà el contenidor blau del paper/cartró.

La mateixa campanya també es farà d’aquí al primer trimestre de 2022 als municipis de Canyelles, Olèrdola, Olesa, Olivella, Pacs, Sant Quintí, Torrelavit, Torrelles, Vilafranca i Vilobí.

FER UN COMENTARI