Onze restaurants de Vilanova promocionen junts l’all cremat

0
965

L’Associació de restauradors Menja’t Vilanova impulsa una campanya de promoció d’un dels plats insígnia de la cuina marinera, com és l’all cremat. Fins al 8 de juliol, els onze restaurants de la ciutat que formen l’associació ofereixen l’all cremat elaborat amb diferents peixos de la seva carta, cadascun amb la seva recepta i format (menús, tapes o racions). La tècnica de l’all cremat el fa compatible amb rap, amb turbot, amb verat i fins i tot n’hi ha que s’atreveixen a fer “sarsuela” a l’All cremat.

La campanya “Arriba l’estiu, és temps d’All Cremat!”, en la qual col·laboren l’Ajuntament, el Gremi d’Hostaleria, l’Estació Nàutica i Cuina Catalana, es fa coincidir amb les festes de Sant Pere de Baix-a-Mar, de manera que ajuda a donar rellevància al concurs d’all cremat que s’hi organitza el 24 de juny, davant del Pòsit. S’hi triaran els nous Mestres de l’All cremat, se’n podran tastar racions i les tres primeres parelles classificades tindran obsequis de part de Menja’t Vilanova.

Per al president de Menja’t Vilanova, Carlos Alcover, “els plats més tradicionals de la cuina marinera vilanovina és un dels grans tresors que tenim a la ciutat”. A banda de les seves propietats gustatives, l’all cremat és molt saludable ja que, segons l’associació, conté antioxidants que poden ajudar a prevenir l’Alzheimer i la demència; regula els nivells de colesterol i, per tant, ajuda a disminuir el risc de malalties cardíaques; redueix el nombre de constipats; pot arribar a millorar la qualitat dels ossos; té molt poques calories i és molt recomanat pel seu alt percentatge en vitamina C, manganès i vitamina B6.

FER UN COMENTARI