Oques grasses, Buhos, Sau i El Pot Petit abanderen els concerts de festa major de Vilafranca

1
1813
Guillem Codorniu, Laura Pascual, Jonathan Moreno, Sara Galí i Josep Batet, quintet administrador de la festa major.

El quintet administrador de la festa major ha presentat el gruix de concerts de l’FM’19, que és prou complet i per a tots els gustos i edats. Seran sis dies consecutius de música a les places de la vila, que començaran ja la vigília de festa major, després del pregó, amb el grup de folk-rock basc Huntza i l’orquestra Di-versiones (de cançons de moda dels anys 60, 70 i 80), a la rambla de Sant Francesc.

El 29 d’agost els concerts es repartiran en tres places: a la rambla actuaran la Balkan Paradise Orchestra (amb onze músiques que toquen vent i percussió) i el grup calafellenc de pop-rock Búhos, que va guanyar el premi de votació popular a la millor cançó de 2018 dels premis Enderrock, amb “Volcans”; a la plaça de la Vila, La Chatta, orquestra de format clàssic; i a la Zona Esportiva, empalmada de dj, primer amb les dj ordalenques De.Cactus i després amb el vilafranquí John Jacobsen.

Per Sant Fèlix, la vilafranquina cobla Catània farà una audició de sardanes a la tarda, a la plaça de la Sardana, i a la nit l’escenari de la rambla acollirà Sau 30, en commemoració del trentè aniversari del Sau i en homenatge a Carles Sabaté, i també hi actuaran els valencians Smoking Souls.

Sant Ramon serà el dia de més concerts: a la rambla hi haurà nit de reggae, primer amb els valencians Auxili i tot seguit amb els internacionals Green Valley (format per músics bascos i catalans, i amb molt renom a l’Amèrica Llatina); a la plaça Jaume I hi haurà el Tribut a Abba i el dj Jordi Rivas punxarà la seva música electrònica per segon any a la festa major; al Tívoli hi serà la Cobla Ciutat de Girona; a la Zona Esportiva s’hi farà la Festa Allioli olé, amb la sèrie de dibuixos animats “Bola de drac” com a eix, concurs de beure porró, tast de fuet i altres peculiaritats; i a la plaça Sant Joan, el grup local Los Pollos celebraran el seu trentè aniversari.

L’1 de setembre arrencarà amb el concert-vermut a càrrec de La Portàtil FM; a la rambla Generalitat actuaran Els Magnífics; i a la rambla de Sant Francesc actuaran un dels caps de cartell, els osonencs Oques Grasses.

I per tancar la festa major, el dia 2, matinal infantil a la rambla amb El Pot Petit, en forma gran (amb vuit músics); concert-vermut amb La Banda d’en Vinaixa; tarda d’havaneres amb el grup local Xató i amb els cubans Haváname (format per tres veus femenines, guitarra espanyola i percussió), considerat grup revelació del 2019; i cloenda amb l’Orquestra Metropol, a la rambla.

A més a més, la banda que actuarà del 29 al 31 d’agost serà la de l’Escola Conservatori Municipal Mestre Montserrat, de Vilanova, amb més de 70 components (entre alumnes i mestres), que a banda de les cercaviles i processons, faran concerts amb sarsueles, bandes sonores de pel·lícules, ball d’envelat (perquè la gent hi vagi a ballar) i també música pensada per a mainada.

Finalment, la banda de l’escola de música M. Dolors Calvet actuarà tant en la “dormida” per portar els entremesos del 31 d’agost a la nit fins a la Casa de la Festa Major, com en la processó del mateix vespre.

D’altra banda, l’organització de l’FM convoca un concurs de dibuix infantil per fer l’estampeta de la festa major dels petits. Hi poden participar infants d’entre 6 i 12 anys; els originals es poden presentar fins al 13 de juliol i la imatge guanyadora es farà pública a l’agost, en el mateix acte de presentació de l’estampa que acompanya el programa de la festa major.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI