Ordal reivindica les arts escèniques amb el nou festival Tresquaranta

0
480
L'actriu Clara Cols serà una de les artistes d'aquesta primera edició. // CRIATURES-TRESQUARANTA

El proper dissabte 2 d’octubre el poble d’Ordal, del municipi de Subirats de l’Alt Penedès, acollirà el Tresquaranta, un festival d’arts escèniques que impulsa la companyia majoritàriament ordalenca Criatures.

Aquest festival es realitzarà per primera vegada en tres emplaçaments del poble, i els grups d’espectadors seran guiats pels espais per diversos voluntaris. El primer Tresquaranta durà als carrers d’Ordal un total de tres espectacles de diferents disciplines: un monòleg a càrrec de l’actriu Clara Cols, un espectacle de poesia i jazz amb Aina Torres i Roger Martínez, i una peça de micro-teatre d’Eloi Tres i Fèlix Casanellas.

El festival va començar a néixer el passat 2020 durant la pandèmia, quan els teatres i escenaris estaven clausurats i diversos artistes del territori buscaven opcions per mantenir la cultura viva. Finalment el projecte aleshores embrionari ha acabat sent una realitat i la intenció dels organitzadors és que es pugui celebrar cada any, amb Ordal com a amfitrió.

Tres espectacles

Els espectacles que protagonitzaran el Tresquaranta d’enguany són de marca penedesenca. El monòleg “Per sempre” de la vilafranquina Clara Cols s’endinsa en la promesa de l’amor romàntic, la peça de microteatre “Babar”, de Fèlix Casanellas i Eloi Tres té un lligam profund amb el territori vitivinícola, i l’espectacle “Versos, jazz i incendis” acompanyarà els versos d’Aina Torres recitats per ella mateixa amb la música del saxofonista Roger Martínez.

Els espectadors es distribuiran en tres grups i gaudiran dels espectacles, que es faran a l’aire lliure, de manera rotativa. En total, el festival Tresquaranta té una durada de dues hores, i les entrades es poden adquirir de manera anticipada a la pàgina web criatures.org/tresquaranta.

FER UN COMENTARI