P2 gratuït a les escoles bressol, porta a porta al Puig i més illes de vianants, projectes de 2021 al Vendrell

0
206
Christian Soriano, regidor portaveu del govern del Vendrell.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament ha presentat aquesta setmana el projecte “El Vendrell avança”, que contempla les principals obres que preveu dur a terme el govern local durant aquest 2021. N’hi ha que tenen una relació directa amb la pandèmia, com la gratuïtat de les escoles bressol municipals durant el curs 2021/22 per a tot l’alumnat vendrellenc de P2, que és la franja d’edat amb major demanda (actualment les famílies paguen 1.400 euros anuals de mitjana en aquest concepte); i també 200.000 euros (ampliables) en ajuts per a autònoms i petits comerços afectats per les restriccions (l’any passat se n’hi van acabar dedicant 320.000).

Després de la conversió en illa de vianants del carrer Dr. Robert i la que s’està fent a la plaça Germans Trillas de Coma-ruga, pel 2021 es preveu ampliar la plataforma única pel pont de França, Quatre Fonts i Cristina Baixa, pendent de decidir quin tipus de mobilitat rodada hi haurà en aquesta zona. També en matèria de via pública, es destinaran 100.000 euros a renovació de voreres i asfaltat de carrers.

En matèria de sostenibilitat, la recollida de la brossa porta a porta creixerà enguany pel barri del Puig en els propers mesos, després que s’hagués començat a fer a Sant Vicenç de Calders, Nou Vendrell i Torreblanca.

També l’Ajuntament té molta confiança en què arribin al Vendrell fons europeus de la pandèmia, i hi presentarà quatre projectes: fer el parc urbà del Botafoc, que fa anys que es preveu i no s’acaba d’executar; fer un camí de ronda al Francàs, de manera que donaria continuïtat al passeig marítim des de Cubelles fins a Roda de Berà; la ja anunciada rehabilitació de Vil·la Casals; i més accions de naturalització de les Madrigueres.

Finalment, per primer cop l’Ajuntament tindrà pressupost participatiu: 100.000 euros.

FER UN COMENTARI