Pacte de govern entre Junts per la Granada i el PSC

0
579
Jordà Jaime i Joan Cols festegen l’acord de govern.

Junts per la Granada i el PSC han arribat a un acord per formar govern a la Granada i desbancar així l’Entesa-ERC, que ha governat els darrers quatre anys i que va guanyar, per un estret marge de 31 vots, les eleccions del 26 de maig. En virtut d’aquest pacte, l’exalcalde Joan Cols (Junts) serà l’alcalde durant els propers quatre anys i el socialista Jordà Jaime serà el primer tinent d’alcalde.

La responsabilitat, la coherència i la transparència envers la ciutadania han estat els principals arguments per assolir un acord entre ambdues forces.

Val a dir que el grup de l’Entesa, que s’hi veia a venir, havia proposat l’endemà de les eleccions a JxLG formar un govern en què es repartissin l’alcaldia dos anys cadascú. La nova conjuntura municipal ha donat un empat a regidors a les dues candidatures, i el PSC en té un. Segons la formació liderada per Joan Amat, aquest govern podria ser “una oportunitat històrica per llimar les diferències que hem tingut els dos partits polítics”, amb el plus afegit que la Granada seria governada per dos partits independentistes. Junts per la Granada va analitzar l’oferta, en la qual també s’hi hauria inclòs el PSC, però manifesta que era inviable perquè L’Entesa “ha establert múltiples línies vermelles que s’oposen frontalment a les idees que tant el PSC com JxLG hem defensat en els respectius programes” i que són molt coincidents.

Per a Junts, és hora de “deixar endarrere els colors i les sigles polítiques, per tal d’assolir un pacte que situï la millora i el desenvolupament del municipi com a única prioritat”. Recordem que ja hi ha dos precedents de legislatures de pactes entre CiU i PSC (2007-2015). En aquests vuit anys, Cols va ser alcalde durant sis anys (tres per legislatura), i els altres dos ho va ser l’aleshores regidor socialista Joan Iniesta.

FER UN COMENTARI