Pacte de govern entre la candidatura de les Platges i el PSC al Vendrell

0
300
Entesa entre Severiano Matamoros (AVP) i Kenneth Martínez (PSC).

L’Agrupació Veïnal Platges (AVP) era la parella de ball més cobejada després que les eleccions del 26 de maig li donessin la clau de la governabilitat i la potestat de decidir qui governaria el Vendrell els propers quatre anys. Els representants dels barris marítims i les urbanitzacions del Vendrell feien de frontissa. Per una banda hi té el PSC, que amb 8 regidors va ser la força més votada; Ciutadans té dos regidors i mai donarà els seus vots a la bancada sobiranista, de manera que als socialistes els faltava un vot per assegurar-se la governabilitat. I deu dies després dels comicis, dimecres, l’acord PSC-AVP es firmava als jardins de Vil·la Casals, sense concretar en res les promeses que hagi pogut fer-li el PSC per arribar a aquest pacte.

Els damnificats del pacte són un quadripartit que realment ho tenia molt complicat per posar-se d’acord. La il·lusió del canvi passa per sumar, als sis regidors de Som Poble-ERC, el que va treure Primàries, el de Podem, els dos de JxC i el de les Platges. Cinc grups. I enlloc està escrit que sense l’AV Platges, els altres quatre s’haguessin entès.

Sigui com sigui, dimecres al matí el cap de llista del PSC i proper alcalde Kenneth Martínez i el candidat de l’AVP, Severiano Matamoros, van signar públicament el pacte de govern.

Les primeres paraules en públic d’un Kenneth Martínez somrient, en la línia de la seva campanya per un Vendrell optimista, no amagaven que l’acord, per al PSC, és clau perquè desactiva tota alternativa, encara que n’hi manquin dos per a la majoria absoluta: “avui fem un pas important de cara a la governabilitat del proper mandat”, en què “l’objectiu principal és tenir un govern fort i estable”. Al seu entendre, el PSC ha captat el missatge que cal donar “cohesió territorial” a tot el municipi del Vendrell, tal com ha expressat l’electoral dels barris marítims i les urbanitzacions. Martínez ha dit que Matamoros tindrà en el nou govern “una responsabilitat molt i molt important”, sense més concrecions, i que no posa línies vermelles per eixamplar el govern, però sempre d’acord amb l’AVP.

Per la seva part, Matamoros, amb un rictus seriós, ha dit que hi havia molta coincidència en els programes electorals de PSC i AVP, i que la proposta de govern feta per Som Poble-ERC era molt semblant, però que l’aritmètica ha estat clau en la seva decisió: “apostem per un govern estable i és més fàcil de gestionar amb un sol grup que amb cinc o sis”.

FER UN COMENTARI