La Masia d’en Cabanyes, seu del Consell Comarcal, va ser l’escenari de la signatura del Pacte per a l’Ocupació del Garraf 2018-2020. El document és un full de ruta que fixa les actuacions en matèria d’ocupació a desenvolupar durant aquest període a la comarca. El van signar tots els municipis del Garraf, el Consell Comarcal, l’Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO, la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Generalitat de Catalunya, que estava representada pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

Aquest acord marc ha de funcionar també com a instrument de detecció de necessitats i de planificació de les actuacions formatives i ocupacionals del territori. El Pacte se centrarà en cinc objectius claus: la coordinació entre diferents actors en matèria d’ocupació, l’optimització dels recursos i potencialitats de la comarca, la direcció dels recursos formatius i ocupacionals cap a aquelles activitats que estan generant ocupació a la comarca, la lluita contra la precarietat laboral, el baix nivell adquisitiu, la temporalitat, la parcialitat i l’estacionalitat dels contractes, i finalment treballar per un mercat laboral a la comarca més inclusiu i lliure de discriminacions de gènere.

Al Garraf l’atur registrat el gener de 2018 és de 9.013 persones (14%), una taxa superior a la de la mitjana de Catalunya (11,36%). En aquest sentit, el conseller el Homrani va subratllar que “a la comarca hi ha una voluntat clara de reformar el sector industrial que és el més dinàmic en la creació d’ocupació. És un sector tractor perquè contribueix a fer funcionar la resta i lidera les millores en les condicions laborals”.

FER UN COMENTARI