Panattoni compra la base logística de El Corte Ingés a la Bisbal i preveu una inversió de 135 milions

0
801
Panattoni s'ubicarà al polígon industrial Les Planes de la Bisbal del Penedès. Foto: Panattoni.

La gran base logística de El Corte Inglés ubicada a la Bisbal del Penedès ha passat a mans de la multinacional immobiliaria Panattoni. La companyia, d’origen nord-americà, es presenta com el “promotor immobiliari, industrial i logístic més gran d’Europa” i ara s’ha fet amb una parcel·la de 230.000 metres quadrats. Calcula, de fet, redimensionar i ampliar les instal·lacions des d’on operava el centre comercial per crear un dels parcs logístics llogables de major capacitat a Catalunya. Es preveu que la inversió del projecte sigui d’uns 135 milions d’euros, la meitat dels quals van destinats a la compravenda.

Representants de Panattoni destaquen que el seu projecte al Penedès “permetrà donar resposta de forma ràpida a les necessitats de molts clients potencials del comerç electrònic i operadors logístics d’arreu de la península i d’altres països del sud d’Europa”. De fet, fa cinc anys la companyia ja va veure en les instal·lacions de la Bisbal un punt estratègic per poder abastir clients més enllà de Catalunya, i per això va fer una primera inversió de 70 milions d’euros, amb què va habilitar una superfície d’emmagatzematge de més de 45.000 metres quadrats.

Ara, Panattoni també es planteja la construcció de dues noves naus industrials d’última generació a la parcel·la que encara no està edificada, amb una superfície de 110.000 metres quadrats, així com la remodelació de l’edifici de 45.000 metres quadrats que ja existeix. Des de l’Ajuntament de la Bisbal esperen que la companyia nord-americana compti ja amb clients que estiguin interessats en llogar aquestes naus per començar, el més aviat possible, a generar activitat econòmica i llocs de feina al Baix Penedès.

FER UN COMENTARI