Paraules als claustres entre Sant Francesc i Trinitaris, i jornada sobre Dolors Piera, a Vilafranca

0
470
Albert Taulé (arxiver), Ricard Rafecas (regidor de Cultura) i Sílvia Amigó (tècnica de Cultura).

Entre els mesos de mai i setembre tindrà lloc una nova edició del cicle Paraules al Claustre i +, que enguany passa a ser Paraules als Claustres ja que el dels Trinitaris se suma al de Sant Francesc com a espai d’acollida d’actes relacionats amb la paraula (dita, cantada i també silenciada). Seran cinc mesos de xerrades, debats, recitals poètics, exposicions, lectures dramatitzades, teatre, música, fotografia, als quals només es podrà acudir amb inscripció prèvia (a causa de les restriccions de la pandèmia), encara que de franc. Tots els actes seran transmesos en diferit per Penedès TV.

Dolors Piera

Dins el cicle hi ha programada pel dissabte 15 de maig una jornada de debat dedicada a Dolors Piera, la mateixa que es va haver de suspendre l’any passat a causa de la covid-19. Hi haurà cinc ponents, que tractaran la figura de la pedagoga i activista política i sindical des de cinc vessants diferents: política, feminista, republicana, pedagògica i l’exili.

Albert Taulé, comissari de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”, que diumenge es va cloure a Sant Miquel d’Olèrdola, explica que en els dos anys que va residir a Vilafranca Dolors Piera (1934-1936), “va deixar un pòsit molt important”, per exemple, impulsant el mètode Freinet juntament amb la seva parella, Ramon Costa-Jou. Amb aquest mètode pedagògic va treure la revista Batec, i també des de Vilafranca va fer el butlletí Colaboración, que explicava la tècnica freinetiana a mestres de tot Catalunya.

FER UN COMENTARI