La tensió per la pacificació del trànsit dels entorns de l’escola Canigó de Vilanova va en augment. La Comissió Camins Escolars Escola Canigó ha fet públic un comunicat on denuncia que en les darreres setmanes han rebut agressions verbals per part d’alguns veïns de la zona i fins i tot llançament d’objectes des de les seves finestres, i tot plegat davant dels nens i nenes. “L’agressió que hem patit durant aquestes últimes setmanes és injustificable”, diuen a la vegada que demanen la intervenció de l’Ajuntament: “Aquesta pseudo-pacificació està enfrontant a uns i altres innecessàriament. És l’ajuntament qui ha de tenir clar quin model de ciutat vol, i actuar en conseqüència. Pacificar a mitges és en realitat conflictuar”, manifesten.

La comissió Camins Escolars es queixa de la poca decisió de l’Ajuntament a l’hora de prendre mesures per pacificar el trànsit al voltant de l’escola Canigó. Expliquen que, amb la crisi sanitària l’Ajuntament va instal·lar un senyal de prohibició de circulació durant els horaris d’entrada i sortida de l’escola per tal que les famílies i els infants poguessin ocupar el carrer mantenint la distància social. “L’experiència va ser nefasta: sense la presència d’un agent de la policia local, l’incompliment d’aquesta prohibició era flagrant”. Davant d’això, el 4 de novembre el consistori va anunciar el tancament permanent de la circulació de vehicles motor (amb l’excepció de l’entrada i sortida al gual), instal·lant-hi pilones.

El problema va arribar de nou quan al cap d’unes setmanes les pilones van desaparèixer i van tornar els cotxes. La Comissió va demanar a  l’Ajuntament que col·loqués bancs, jardineres i mobiliari urbà per millorar la percepció de carrer tallat, però es queixen que aquest no ha atès la seva demanda: “ens ha abandonat, a les famílies i al veïnat, amb un carrer que no és ni una cosa ni una altra”. Per tal que els infants diferenciïn les zones de la calçada que poden ocupar, des de la comissió es va començar a pintar el terra amb xarranques i dibuixos, i va ser en aquest moment quan els veïns els van escridassar i llençar objectes.

FER UN COMENTARI