La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat aquesta setmana, a petició de la CUP, una proposta de resolució per protegir la Platja Llarga, un espai natural de gran valor atès que és de les poques zones del litoral barceloní que queden sense urbanitzar.

La resolució, que ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups de la cambra catalana, insta a l’Incasòl, empresa pública de la Generalitat, a prorrogar el conveni signat amb la immobiliària propietària dels terrenys, Subirats Berenguer, que fins a 31 de desembre garanteix no urbanitzar la Platja Llarga. En concret, se sol·licita prorrogar primer el conveni (en cas contrari es podria urbanitzar a partir de l’1 de gener) i executar-lo després el més aviat possible. I és que, fins que aquest no s’executi, no es pot requalificar com a zona protegida.

Recordem que el conveni forma part d’un acord a tres bandes signat el 2006 entre l’Ajuntament de Vilanova, l’Incasòl i Subirats Berenguer, mitjançant el qual l’Incasòl es va comprometre a adquirir la propietat dels terrenys de la Platja Llarga per poder protegir l’espai i l’Ajuntament a compensar l’Incasòl amb terrenys a l’Eixample Nord, una gran zona lliure de 106 hectàrees de superfície que es preveu urbanitzar.

A data d’avui, i després d’haver prorrogat el conveni en dues ocasions, l’Incasòl ha adquirit un 57% dels terrenys de la Platja Llarga mitjançant permutes per propietats que té en diversos municipis.

Guanyar temps
La voluntat de la CUP, tal com ha explicat la regidora Marta Jofra en declaracions a Canal Blau, és evitar una possible urbanització a la Platja Llarga i apartar la promotora Subirats Berenger d’aquest acord a tres bandes per tal que sigui una qüestió que s’acabi resolent entre Ajuntament i Generalitat. Raimon Ràfols ha explicat que també suposa una estratègia per guanyar temps en favor d’una renegociació entre l’Ajuntament i l’Incasòl.

FER UN COMENTARI