A partir del proper estiu tots els xiringuitos de Vilanova seran blancs i d’estètica uniforme

0
1200

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat aquest dimarts les condicions per a l’adjudicació dels xiringuitos de la platja a partir de l’estiu que ve i per espai de vuit anys (ampliables en dos més). El nou marc regulador estableix que tots els xiringuitos han de ser blancs i que han de tenir la mateixa estètica, per bé que en bona part serà la proposta guanyadora la que determinarà com seran tots ells (tipus de cadires, tancaments, tipografia…).

El regidor Joan Giribet explica que s’ha triat el color blanc perquè tingui concordança amb les torres de vigilància, amb les dutxes, els lavabos, i perquè si cal repintar-los cada any serà més fàcil que es pugui mantenir el color.

Un altre dels requisits serà que alguns dels xiriguitos, que han quedat molt allunyats de l’aigua a causa del creixement anual de la platja (i que, de fet, ara estan a mig camí de l’aigua i del passeig marítim) es traslladin i s’acostin al nivell de l’aigua, a la zona on es troben els banyistes i també on hi ha hamaques i tendals.

La plica també inclou que els nous concessionaris hauran d’allargar un centenar de metres les passeres de formigó per fer accessible la platja als banyistes, fins gairebé a tocar el mar; hauran de millorar la neteja de la zona ocupada i la gestió de residus; i hauran de complir amb la normativa de sorolls.

Oberts al setembre
Cada nou concessionari haurà de desembutxacar 50.000 euros d’inversió per adjudicar-se el servei. L’Ajuntament, a partir de l’any vinent, permetrà que segueixin oberts durant el mes de setembre, i es planteja que un dels xiriguitos ho pugui fer tot l’any.

FER UN COMENTARI