Pas endavant per a l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

0
133
La Xarxa Santa Tecla ha demanat el permís d'obres a l'Ajuntament del Vendrell. // LA FURA.

La Xarxa Santa Tecla ha sol·licitat a l’Ajuntament del Vendrell la llicència per a l’inici de les obres d’ampliació del centre hospitalari

La futura ampliació de l’Hospital del Vendrell és cada cop més a prop. Aquest matí, el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, acompanyat de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha entrat al registre de l’Ajuntament la sol·licitud per obtenir el permís d’obres i començar l’ampliació del centre hospitalari. “Ja no hi ha marxa enrere, avui comença l’ampliació de l’hospital”, ha celebrat l’alcalde, que ha agraït també la tasca del conjunt de la comarca per reconèixer el Baix Penedès com “el cor demogràfic” de Catalunya.

A partir d’ara el calendari d’execució estarà marcat pels fons europeus Next Generation, que estableixen que tots els projectes que se’n beneficiïn hauran d’estar acabats el desembre del 2025. L’objectiu de la Xarxa Santa Tecla és, per tant, que l’ampliació de l’Hospital del Vendrell estigui enllestida en un periòde màxim de tres anys i mig: “Hi ha temps per complir amb el calendari. El pla de treball marcarà els terminis, però les obres podrien començar a principis del 2023”.

El projecte contempla una ampliació de 9.500 metres quadrats, passant dels 15.900 actuals a una superfície de gairebé 25.500 metres quadrats. En aquest sentit, es crearà una unitat de crítics i s’ampliaran, per la zona del darrere de l’hospital, els mòduls d’urgències, les consultes externes i la zona d’hospitalització. D’aquesta manera, les obres no afectaran a la funcionalitat del centre i es podrà seguir treballant amb normalitat. Així mateix, el director de la Xarxa Santa Tecla ha explicat que han començat a treballar amb l’Ajuntament per ampliar la zona d’aparcament. Adserà creu que aquest projecte farà “més atractiu” l’Hospital del Vendrell i acabarà amb el problema de la manca de professionals: “Ara mateix no tenim personal suficient i els que hi són volen marxar, però l’ampliació farà que l’Hospital del Vendrell esdevingui un centre de referència”.

El projecte tindrà un cost aproximat de 40 milions d’euros, però des de la Xarxa Santa Tecla expliquen que l’increment de preus podria podria fer variar el pressupost. Sigui com sigui, asseguren que hi ha una “necessitat reconeguda per totes les parts” i que les obres s’executaran “sí o sí”. No contemplen, de fet, cap altre escenari que no sigui el finançament dels Next Generation, tot i que la resolució no arribarà fins a finals del 2022.

FER UN COMENTARI