Els Pastorets del Vendrell es renoven de dalt a baix

0
1265
Escena de la repressió dels soldats romans sobre el poble jueu, a Betlem (foto: J. Callizo).

Diumenge comença la temporada de representacions dels Pastorets del Vendrell i ho farà amb una posada en escena completament diferent de les d’anys anteriors. Efectivament, després que l’any passat l’associació Teatre Espai agafés el relleu de Pep Vinyes com a director, amb una línia continuïsta, enguany el nou director Jordi Urgell fa una proposta trencadora, com és la substitució del text anterior per una adaptació lliure d’El primer Nadal dels Pastorets (1923), de mossèn Rossend Fortunet.

En aquest cas, els dos personatges còmics de l’obra són el Farruc i en Grillat, i compta també amb l’alcalde Garrofa i el seu secretari Pallanga. Les seves escenes es combinaran amb els passatges bíblics, seguint la tradició dels Pastorets. Més de 150 col·laboradors, entre actors, actrius i suport tècnic, faran possible els Pastorets de 2018.

Quadres impactants
L’inici de l’obra ja serà impactant. Només aixecar-se el teló, el públic veurà un quadre-pròleg, titulat “L0encós d’una rondalla”, que tindrà de fons un decorat nou, sorpresa, que representa un racó del Vendrell de fa un centenar d’anys, i sobre el qual s’hi projectaran transparències que el faran molt vistós. El seguirà una introducció amb set quadres bíblics, entre els quals hi ha “El dubte de Josep”, que ja s’havia representat quatre dècades enrere, o “La caiguda dels àngels”, impactant monòleg de Llucifer en què es rebel·la contra Déu. Després vindran dues parts més, amb un total de 18 quadres, entre els quals el recuperat de “L’ocupació romana”, que mostra la repressió de l’exèrcit romà sobre el poble jueu a Betlem; les reflexions a què obliga “Cercant posada”; la nova escenografia del quadre “Herodes”; o el quadre plàstic que tanca l’obra, “Glòria a Déu”, amb decorat nou estrenat fa dos anys, caiguda de neu i, de fons, un fragment de la música del Glòria de Déu del Pessebre de Pau Casals. A tot això cal afegir-hi l’ús de nova maquinària d’efectes especials per crear efectes de fums, neu artificial, trons, llamps i pirotècnia.

Enguany es faran quatre representacions dels Pastorets: els dies 14, 21 i 28 de gener i 4 de febrer, en aquest cas després de la celebració de la Xatonada Popular del Vendrell. Seran sempre a les 5 de la tarda al Teatre Àngel Guimerà, que té un aforament de 415 places. A més, el dissabte 27 de gener es representaran els Pastorets Infantils. Com és habitual, el 10% de la recaptació es destinarà a una finalitat benèfica. Es poden reservar entrades prèviament al tel. 977 66 29 93.

FER UN COMENTARI