Santi Carda, president de la UEP.

La Unió Empresarial del Penedès (UEP) i l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEPG) estan mantenint converses amb la voluntat de fusionar les dues patronals existents al territori. Així ho ha anunciat aquest dilluns al matí el president de la UEP, Santi Carda.

La UEP compta actualment amb 300 socis i l’ADEPG, amb prop de 800. Per tant la unió de les dues patronals permetria crear una nova associació amb més d’un miler de socis. “És absurd que hi hagi dues associacions empresarials dins d’un mateix territori. Ara és moment de sumar sinergies. Sumar forces ens permetrà disposar de més capacitat d’absorció i tenir més musculatura per reclamar amb més força les reivindicacions del territori”, ha defensat Carda.

Tot i que la fusió es troba encara en una fase de negociacions, Santi Carda ha explicat que hi ha voluntat i predisposició per part de les dues patronals. Fins i tot ha avançat que es podria arribar a un acord satisfactori durant el primer trimestre de 2017. En un futur menys immediat tampoc es descarta integrar la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), per tal de crear una gran patronal que aglutinés tot el teixit empresarial de les quatre comarques que comprenen la vegueria Penedès.

Santi Carda també ha explicat que la voluntat d’unir les dues patronals va ser traslladada al mateix president de la Generalitat Carles Puigdemont, qui ha vist la iniciativa amb molts bons ulls. De fet, ha convidat a les dues patronals a signar la possible fusió al Palau de la Generalitat com a iniciativa exemplar davant les disputes que mantenen actualment algunes patronals catalanes com CECOT i Foment del Treball.

FER UN COMENTARI