El PDeCAT considera clau la millora de la mobilitat a la vegueria

0
1679
Dirigents del PDeCAT a la vegueria Penedès.

El PDeCAT està en procés de definir quines són les seves línies estratègiques, també a la vegueria Penedès. En aquest sentit, el partit hereu de CDC ha presentat aquesta setmana les seves prioritats quant a transport de passatgers del Penedès, a banda de demanar un pla de mobilitat propi.

Una idea central del PDeCAT és que cal millors connexions: amb Barcelona, amb Tarragona, entre les quatre capitals de comarca de la vegueria i també dels pobles cap a les capitals.

En ferrocarril, proposa més freqüència de trens entre Sant Vicenç i Vilafranca, Sant Vicenç i Vilanova i Vilafranca i Martorell, amb el benentès que les estacions de Martorell i Coma-ruga són hubs de comunicació. També espera que la nova T-Mobilitat (que es preveu que es comenci a implantar a finals de 2018, per fases, i que arribi al Penedès al 2020) corregeixi la penalització tarifària que pateix el Penedès: es passarà a pagar per ús i distància (ara les estacions més llunyanes de Barcelona paguen molt més).

Quant a la llarga distància, el PDeCAT reclama aprofitar la ubicació penedesenca com a punt neuràlgic i crear entre Vilafranca i la Granada un intercanviador de trens regionals i, a mig termini, estudiar-hi la viabilitat d’un baixador del TGV, que podria donar servei a tota la vegueria i a la Catalunya Central, descongestionant Barcelona.

En transport per carretera, el partit demana crear una xarxa de bus exprés entre les quatre capitals de comarca, i que tinguessin coordinació horària amb els autobusos comarcals. També planteja que els busos comarcals amb els horaris de trens.

Finalment, el partit que president el cunitenc Jaume Casañas a nivell veguerial planteja un tercer carril a la carretera C-15 entre Vilanova i Igualada en els trams que no ho estan i que orogràficament sigui possible. També critica el col·lapse de l’N340 i de la C-31, i que només siguin gratuïts els trams d’autopista Vilafranca-Sant Sadurní i Vilanova-Sitges. Considera que cal posar al dia les carreteres principals que creuen el Penedès.

FER UN COMENTARI