Pendents de la connexió elèctrica per acabar amb les inundacions a Sant Salvador

0
447

L’Ajuntament del Vendrell i el ministeri responsable del litoral van assentar les bases, ara fa tretze anys, per acabar amb les inundacions a la zona de la plaça de les Palmeres cada vegada que plou fort: es van soterrar uns col·lectors a banda i banda de la plaça perpendiculars al passeig marítim, per recollir les aigües pluvials i portar-les cap a un dipòsit soterrat, des d’on s’havien d’anar bombejant cap al mar. Només hi faltava un detall: la connexió elèctrica per fer el bombeig. El Govern de l’estat va fer la part més costosa de l’obra, de 2,7 milions d’euros, però sense corrent, no servia de res, de manera que la infraestructura no ha funcionat mai. I ara, després que el nucli de Sant Salvador hagi estat amb l’aigua fins al coll uns quants cops més, la regidora de Platges Bàrbara Peris s’ha proposat acabar el que van deixar a mitges aquell llunyà 2007.

Divendres de la setmana passada l’alcalde Martínez i la regidora Bàrbara Peris es van reunir amb tècnics del Ministeri per a la Transició Ecològica, que durant els darrers quinze dies van estar fent proves per veure si l’obra funcionava bé. Com que no hi arriba la corrent, es va fer amb generadors provisionals, i el resultat és que sí, funciona. “La nostra preocupació era que les bombes no funcionessin, i evacuen l’aigua; també ens preocupava que els col·lectors s’haguessin saturat amb l’arena, i no ho estan”, ha dit Peris. Només queda, doncs, canviar els grups electrògens per flux elèctric, i aquest extrem no ha quedat aclarit. “Aquesta és la meva part… aquesta és la teva part… No. Portem així tretze anys, jo només vull una solució a les inundacions de Sant Salvador”, ha dit la regidora.

S’acabaria amb les inundacions de garatges i de les plantes baixes de les cases, amb els cotxes enganxats per l’avinguda d’aigües i amb les corredisses de Policia Local, Bombers i Protecció Civil cada vegada que el cel s’encrespa.

FER UN COMENTARI