A “la més típica” 2021 el seguici ballarà als patis d’escola i els grans concerts seran al camp de futbol amb entrada d’entre 3 i 5 euros

0
284
els cinc administradors de la Festa Major de Vilafranca 2021

El quintet administrador de la Festa Major de Vilafranca ha presentat aquesta setmana els espais on es desenvoluparan bona part dels actes que, avui en dia, estan permesos celebrar i i han avançat també que després d’un 2020 sense gairebé Festa Major, més enllà d’algun acte simbòlic, la d’enguany “sera poc habitual” però recuperarà els cinc dies de festa. Hi haurà actes tradicionals, hi haurà música, arts escèniques i pirotècnia, però tot amb aforament restringit i en espais diferents als habituals.

Els dies 29, 30 i 31 d’agost els patis de diferents escoles de la vila acolliran, en sessió de matí i tarda, el seguici festiu. Tot i que encara no han concretat els noms dels centres escolars on es faran les exhibicions, els administradors han avançat que en cada sessió hi cabran entre 300 i 400 persones assegudes en cadires i que els balls actuaran dalt d’un empostissat. A cada espai hi actuaran sempre els mateixos balls, per tant, el públic que vulgui veure tot el seguici caldrà que vagi als diferents patis. Per reservar plaça s’habilitarà un espai web per tal de poder comprar una entrada a preu zero, igual com es va fer l’any passat per la Novena i els Goigs i com es farà també enguany.

Els grans concerts que habitualment es feien a la rambla de Sant Francesc es traslladaran enguany al camp de futbol municipal. L’accés per ara estarà restringit a 2.000 persones assegudes i per no malmetre la gespa s’instal·larà una catifa protectora a sobre. El segon espai que també acollirà espectacles d’arts escèniques serà el Teatre El Casal i els administradors diuen estan buscant un tercer escenari en una zona oberta i fàcil de perimetrar perquè s’hi puguin fer concerts més reduïts, com per exemple, els de la banda de música.

Per assistir a tots els concerts i espectacles caldrà reservar entrada i, en el cas dels que es programin al camp de futbol i al Teatre El Casal, també s’haurà de pagar entre 3 i 5 euros. Segons els administradors, es tracta d’un “preu simbòlic” per assegurar l’assistència i evitar que hi hagi cadires buides: “no volem que la gent reservi entrades a mansalva i després no es presenti. És un preu simbòlic tenint en compte que es tracta de concerts de molta qualitat, que en qualsevol festival valdrien deu vegades més”, explicava Pablo Sancho a la vegada que indicava que treballaran perquè cap col·lectiu es quedi sense la possibilitat d’accedir a les entrades.

En el cas que el Procicat relaxi les mesures de seguretat, el quintet administrador ha anunciat que serà flexible i intentarà adaptar els actes tot el que es permeti.

A banda d’anunciar els nous espais on transcorrerà la Festa Major de Vilafranca 2021, els encarregats d’organitzar-la han anunciat que ara per ara no és possible que la imatge de Sant Fèlix surti en processó i que estan a l’expectativa per si els Goigs es poden interpretar en directe o bé s’han de fer enllaunats com l’any passat. El que sí que tenen clar és que enguany hi tornarà a haver dos castells de foc (el del dia 29 i el del dia 2) i que si les mesures de seguretat no varien, la tronada es farà com es va fer l’any passat. Respecte a la Festa Major dels Petits, el quintet administrador diu estar treballant perquè es pugui tirar endavant.

FER UN COMENTARI