Pere Martorell i Alberto Valle, guanyadors del segon Festival Literari Castell de Canyelles

0
306
Els guanyadors del II Festival Literari Castell de Canyelles amb l'alcaldessa Rosa Huguet. Foto: Ajuntament.

El segon Festival Literari Castell de Canyelles ja té guanyadors. El jurat del concurs literari de gènere històric i criminal, que té com a presidenta l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué, ha escollit Pere Martorell i la seva obra No estàs sola com a guanyador del certamen en llengua catalana. En la categoria de llengua castellana, el premi se l’ha endut el relat No llores por mí cuando me haya ido, d’Alberto Valle. Així, Martorell i Valle han estat guardonats amb un premi de mil euros i una escultura feta especialment per a l’ocasió per l’artista Francesc Barceló.

La segona edició del festival literari també ha entregat un accèssit dotat amb 700 euros a l’escriptor Joan Company pel seu títol L’assassí de la Taula Periòdica. De fet, la qualitat de les obres ha obligat al jurat a establir diversos finalistes. En llengua catalana, els finalistes han estat Josepa Sopeña, amb El Pla B, i Francesc Cutchet, amb Era jo i jo també era l’altre, mentre que en llengua castellana, el jurat ha destacat tres obres més: Aphiemi, de Lydia Nin; Ojos de Lobo, de Susana Hernández; i El año de los ahogados, de Sílvia Gascón.

En aquesta segona edició s’hi havien presentat un total de 23 obres, de les quals deu optaven al guardó en la categoria de castellà i tretze en la categoria de català. El Festival Literari Castell de Canyelles és un certamen impulsat per l’Ajuntament i el Grup de Patrimoni i Cultura de Canyelles.

FER UN COMENTARI