“Permagel”, de la vilafranquina Eva Baltasar, guanya el Premi Llibreter 2018

0
840

L’escriptora vilafranquina Eva Baltasar ha guanyat el Premi Llibreter 2018 amb la seva segona novel·la, Permagel (Club Editor). Es tracta d’un dels guardons de més prestigi de la literatura catalana, que atorga el gremi de llibreters cada any a la millor obra publicada al llarg del darrer any, i per bé que no té dotació econòmica, sol donar un impuls a la venda del llibre. Aquest premi se suma a la bona acollida que ha tingut Permagel, que s’ha situat durant moltes setmanes al capdavant dels llibres de no ficció més venuts en català.

Actualment resident a Barcelona, Baltasar va passar tota la infància i escolarització a Vilafranca, fins que va anar a la universitat. Permagel està escrit en prosa poètica, amb un llenguatge molt acurat que ha estat àmpliament aplaudit per la crítica. De fet, l’autora fins ara “només” havia publicat poesia, modalitat amb la qual va debutar l’any 2008 amb Laia (Columna), que va merèixer el Premi Miquel de Palol. En total porta publicats deu poemaris i ha recollit també una desena de premis, entre els quals el Màrius Torres 2010 amb Medi Aquàtic (Pagès, 2011) i el Gabriel Ferrater 2015 amb Animals d’hivern (Edicions 62, 2016).

De Permagel ja n’han sortit cinc edicions. La protagonista és una dona, lesbiana, amb tendències suïcides i vida força improductiva, amb un món interior molt ric, que explica les seves interioritats, sentiments, angoixes, anhels.

FER UN COMENTARI