El personal de l’Ajuntament de Vilafranca es manifesta per un conveni digne

0
1870

Un grup de treballadors de l’Ajuntament de Vilafranca (més de cinquanta) es van manifestar darrere pancartes durant el ple municipal de dimarts per reclamar a l’equip de govern de CiU-PSC un conveni laboral digne. Amb el suport explícit dels tres partits d’esquerra de l’oposició (la CUP, ERC i VeC van fer piulades en aquest sentit), el personal va fer una de les seves darreres accions protesta, després de dos anys de negociacions i de què el govern de l’Ajuntament els hagi comunicat que la darrera reunió de la taula de negociació serà dimarts vinent. A partir d’aquí, serà l’hora de la mediació.

treballadorsAjuntament1web

La presència de treballadors i treballadores va ser notable, tenint en compte que van ser convocats en 24 hores. En la negociació pel conveni 2015-2019 ja hi ha hagut acords concrets i també renúncies, però des del comitè d’empresa unànimement tenen marcades quatre línies vermelles en les quals no volen transigir. La primera és la disponibilitat: el govern planteja un seguit de trams de preu/hora per treballar fora de l’horari fix, però a partir de les 228 hores anuals queda obert i els treballadors volen regular-ho tot. La segona afecta el complement de competitivitat, que el govern vol vincular amb què no hi hagi absentisme, i que els treballadors reclamen lligar-lo a la formació, a la carrera professional i a treballar per objectius. La tercera és la jornada partida: els treballadors no volen renunciar al privilegi de tenir horari intensiu de matí i volen que segueixi essent voluntari, per qüestions de conciliació laboral i familiar, i que es pugui negociar. I la quarta és la jornada de 35 hores: proposen renunciar a tres dies de lliure elecció per poder tenir 35 hores i no les 37,5 que tenen alguns mesos.

Altres queixes del personal és que l’Ajuntament no vol fer una valoració dels llocs de treball, no vol valorar la formació professional i que se’ls ha augmentat la càrrega de treball perquè la quarantena de jubilacions d’entre 2015 i 2019 (10% de la plantilla) no es reposa.

FER UN COMENTARI