El personal sanitari de l’hospital Sant Antoni Abat de Vilanova es va concentrar dimecres davant les portes del centre per reclamar més mesures de seguretat. La concentració va ser motivada pels fets que van tenir lloc dijous de la setmana passada, quan quatre familiars d’una pacient ingressada a la primera planta del centre van agredir una auxiliar d’infermeria.

Fonts pròximes a l’agredida, que ja ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra, han explicat que la van insultar, la van perseguir pels passadissos, la van acorralar, la van colpejar i li van trencar les ulleres. La infermera que en aquells moments hi havia a la planta, en intentar ajudar-la, també va rebre.

El Comitè d’empresa de l’hospital ha manifestat que rebutja qualsevol tipus d’actitud violenta en l’àmbit laboral i ha exigit que “s’apliquin les mesures necessàries per millorar la seguretat”. Apunten que aquest tipus de casos no són habituals però sí que són freqüents les agressions verbals, sobretot a urgències on a vegades es viuen situacions de tensió.

Mari Carmen Morchillo, presidenta del comitè d’empresa, ha explicat que el Consorci Sanitari del Garraf ja disposa d’un protocol per a respondre a aquest tipus de situacions i que s’està treballant per resoldre aquest cas concret al més aviat possible. Amb tot, els treballadors volen que es revisi el protocol per tal de definir millor com s’ha de reaccionar en casos d’agressió al personal professional.

FER UN COMENTARI