Una “Perspectiva” de 25 anys i una creació d’ocupació a l’alça a la vegueria

0
1155

Dimecres al vespre va tenir lloc a l’antiga Enològica de Vilafranca l’acte institucional de commemoració del 25è aniversari de la revista de l’ADEPG Perspectiva. El president de l’organització empresarial, Martí Sistené, va dir que de 1992 ençà “el concepte d’empresa ha canviat molt”, ja que avui va lligada a la “responsabilitat social i amb el medi ambient”. L’expresident Joan Anton Matas va explicar que la revista havia nascut en un any clau per a l’economia del Garraf, el de l’obertura de l’autopista dels túnels, i va recordar que l’ADEG havia estat una de les impulsores de la Fira de Novembre. El també expresident Xavier Cardona va posar en valor l’obertura de la C-15, “una infraestructura absolutament necessària per tenir un mínim de massa crítica”.

Tot seguit es va presentar l’Informe de Conjuntura Econòmica del segon semestre de 2016, que retrata la millora de l’ocupació tant al Baix Penedès (+6,7%), com al Garraf (+5%) i a l’Alt Penedès (+3,6%). Un dels motors ha estat la indústria, que dóna feina més estable i amb sous més alts, amb percentatges de millora del 9,1%, del 3,6% i del 4,7%, respectivament. Al Garraf destaca també la construcció (+14,4%), a l’Alt Penedès l’hoteleria (+6,7%) i l’educació (+6,2%), i al Baix Penedès les immobiliàries i serveis empresarials (+20,2%) i la sanitat (+12,2%). Actualment, la taxa d’atur està en el 12,9% a l’Alt Penedès, en el 15,4% al Garraf i en el 21,5% al Baix Penedès.

Després que els directius de cinc empreses expliquessin com van capejar la crisi, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull va cloure l’acte dient que si “ara les administracions donem més serveis que al 2008 amb menys diners”, vol dir que “alguna cosa no es feia bé” abans de la crisi.

FER UN COMENTARI