El Sr. Raimon Cuyàs, en l’article Creadors d’escola (exemplar del 26 d’agost al 8 de setembre d’enguany, pàgina 14), com exmembre dels Falcons, manifesta: “vam ser els primers amb els Diables, a negar-nos a actuar després de dinar i abans de la processó a casa de les autoritats (administradors, alcalde, regidors capellà)”.

Com que vàreu fer la primera actuació pública l’1 de gener del 1960 (a l’escenari del Casino de Vilafranca, no cal que us ho digui) l’esmentada negativa deuria tenir lloc per la FM d’aquell any. Però no vàreu ser els primers en practicar-la perquè dos anys abans (el 1958 i successius) ja havíem començat a adoptar-la el Ball de Bastons penya Karburo.

En aquestes ratlles que ningú hi vulgui veure cap intent de rivalitat. I ara! La intenció és, senzillament, procurar deixar clar les dates en què es van produir uns determinats fets. Fets que ara poden semblar insignificants però que situats en el context d’aquella època de dictadura representaven assumir una actitud realment valenta i “revolucionària”, tal com molt bé comenta l’amic Raimon Cuyàs.

Ton Rubires i Vinyals
Exgraller de la Penya Karburo i primer graller dels Falcons
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI