Pinnae compra la vuitcentista Casa Berch i Galtés de Vilafranca per fer-hi un centre de dia

0
248

La Fundació Pinnae estrena l’any amb l’anunci de la compra de la Casa Berch i Garcés, d’estil vuitcentista, ubicada al parc Tívoli, per crear-hi un centre de dia per a la gent gran. Es tracta d’una casa senyorial, que es troba a la cantonada dels carrers Migdia i Bisbe Morgades, al barri El Poble Nou, i que està protegida com a bé cultural d’interès local.

L’adquisició s’ha formalitzat mitjançant un conveni de col·laboració entre l’entitat sense ànim de lucre i l’anterior propietària de l’immoble, la família Nicolás Magriñà. I és que tant la Fundació Pinnae com la família Nicolás Magriñà han mostrat especial interès a facilitar l’atenció del col·lectiu de persones grans i en el fet que disposin d’espais on desenvolupar el seu dia a dia amb el màxim de serveis i que alhora sigui un lloc de trobada.

L’acord en l’adquisició de l’immoble ha vingut determinat per la finalitat social a la qual serà destinada la finca, que requerirà una rehabilitació integral per ser dedicada a centre de dia, amb la previsió que estigui operatiu a finals d’aquest 2021. El nou centre de dia portarà el nom de Fundació Pinnae – Centre de dia Jaume Nicolás. La finca disposa d’una superfície construïda de 337 m² i d’un jardí de 418 m². La gestió de l’equipament anirà a càrrec de la Residència Inglada Via, qui alhora coordinarà els tres espais que la Fundació Pinnae disposa en atenció a la gent gran: la Residència Inglada Via, els allotjaments tutelats del carrer Sant Bernat i el nou centre de dia.

FER UN COMENTARI