Pinnae estudia accions legals contra la fusió de BMN amb Bankia

0
512
Façana del Fòrum Berger Balaguer, propietat de Pinnae.

La Fundació Pinnae, en representació de la Plataforma en Defensa dels Accionistes Minoritaris de BMN, ha votat en contra del procés de fusió amb Bankia a la Junta General d’Accionistes celebrada el passat 14 de setembre a Madrid. Pinnae, que administra el fons social de l’antiga Caixa Penedès, s’oposa al valor de bescanvi de les accions proposat. Considera que és un valor inferior al valor patrimonial de BMN, motiu pel qual representa un perjudici econòmic greu als accionistes minoritaris de l’entitat.

En concret, segons Pinnae, el valor de canvi s’ha determinat en 825 milions d’euros, quan el FROB va rebre una oferta d’1.300 milions d’euros, una valoració que dista en gairebé 500 milions d’euros de la realitzada pel mateix FROB, un 35% més que el valor acordat per les dues entitats

Davant d’aquesta situació, Pinnae ja ha comunicat que estudia interposar accions legals contra tots els acords que comprenen el procés de fusió i contra els consellers i òrgans que han participat d’aquest procés. Segons manifesta el president de la Fundació, Martí Solé, “en aquest procés no només s’ha menyscabat greument el dret d’informació dels socis minoritaris sinó que no s’han preservat els interessos dels mateixos”.

En perjudici de l’obra social
Solé afirma que “si el Consell d’Administració de BMN no hagués ignorat deliberadament les nostres propostes de col·laboració i ens hagués incorporat a la Comissió de Seguiment del procés de fusió, s’hauria garantit un procés transparent per als accionistes minoritaris”. Lamenta també que “aquesta manera de procedir representa un greu perjudici per a l’obra social de la Fundació, de la qual depenen diversos col·lectius d’escassos recursos i grups en risc d’exclusió social”.

FER UN COMENTARI