El ple de Vilafranca aprova, per unanimitat, un pla d’atenció i tinença responsable d’animals

0
1490
El pla contempla treballar conjuntament amb el CAAD.

El ple d’ahir dimarts va aprovar, per unanimitat de tots els grups, el pla municipal d’atenció i tinença responsable d’animals de companyia pel període 2017-2020. Un pla, que tal com va defensar la regidora Anna Doblas, “pretén ser un instrument tècnic de gestió que ordeni i millori el conjunt de mesures, accions i recursos destinats”.

El pla es fixa abordar quatre línies estratègiques: millorar les condicions de vida dels animals, tant els que tenen una llar com els que viuen al carrer, disminuir el nombre d’animals abandonats, augmentar els coneixements dels propietaris sobre la tinença responsable i harmonitzar la convivència entre les persones responsables dels animals i la resta de la ciutadania.

Un dels seus aspectes més destacats, i més ben valorat per totes les formacions, és que ha estat elaborat a partir d’un procés participatiu que ha comptat amb entitats animalistes, clíniques veterinàries, el CAAD (Centre d’Acollida d’Animals Domèstics), persones a títol individual i representants dels diferents grups polítics.

Durant el debat es van acceptar quatre esmenes proposades per VeC, formació que a l’octubre del 2015 ja havia presentat una moció instant a l’Ajuntament a disposar d’un pla d’aquestes característiques. Entre aquestes esmenes destaca destinar, ja aquest 2017, una partida de 5.000 euros en concepte d’ajudes econòmiques a aquelles famílies que vulguin censar, microxipar i esterilitzar els seus animals. Altres esmenes van encaminades a realitzar les reunions de la comissió participativa més regularment, cada quatre mesos, i a establir un cronograma anual que fixi les accions a dur a terme cada any. De moment, el pla contempla 50 accions distribuïdes en 11 àmbits de treball.

FER UN COMENTARI