Pluja de denúncies al litoral penedesenc per voler passar la Santa a les segones residències

0
907

Ni les demandes de les autoritats demanant que les persones amb segones residències als municipis de costa s’abstinguessin d’anar-hi a passar la Setmana Santa, ni els controls i elements dissuassoris que diversos ajuntaments del litoral penedesenc van instal·lar a diferents accessos als nuclis, van evitar que desenes de ciutadans intentessin passar els dies festius a aquests municipis. Les denúncies interposades i l’augment del consum d’aigua ho fan evident.

Al Vendrell entre dimecres i diumenge la Policia Local  i la Guàrdia Civil van fer 213 controls en els quals van identificar 1.314 persones i van aturar 2.048 vehicles. En total van tramitar 188 denúncies, 31 de les quals a ciutadans residents a la província de Barcelona (sense comptar les comarques de la vegueria), que amb molta probabilitat anaven a passar la Setmana Santa a la seva segona residència.

Des del 3 d’abril els accessos a Cunit es van tancar, llevat de la C31, i es van fer un total de 50 controls estàtics a les entrades del municipi. El resultat va ser 110 denúncies administratives per saltar-se el confinament, de les quals més de vint van ser de gent que volia desplaçar-se a la seva segona residència.

Pel que fa al consum d’aigua, tot i ser un 20% inferior al de la Setmana Santa de l’any passat, ha estat superior al consum habitual de la població, igual que les tones de residus recollides. Tot plegat indica que durant la setmana passada es va produir un incremnt de població flotant de la segona residència.

A Calafell la tendència ha estat la mateixa, el consum d’aigua ha caigut un 10% respecte el mateix període de l’any passat, però hi ha hagut gent que ha aconseguit saltar-se els controls i passar els dies festius al municipi. “Tenim claríssim que ha vingut gent que s’havia de quedar a casa a la seva primera residència”, declarava l’alcalde a la vegada que posava en valor les mesures preses per l’Ajuntament per evitar-ho: “si no haguéssim fet res, el problema d’incivisme i d’insolidaritat s’hauria fet més gros”.

Detencions per incompliments reiterats

Des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, la Policia local de Calafell ha realitzat més de 360 denúncies per incompliment del confinament domiciliari; el nombre de denúncies ha incrementat durant la Setmana Santa, especialment de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. A més, hi ha hagut dotze persones que han passat a ser considerades investigades (abans imputades) per reincidir i també i hi hagut quatre detencions, en casos de reincidència reiterada.

 

FER UN COMENTARI