Fa unes setmanes l’Ajuntament plantejava atorgar el 25% de l’explotació de l’Espai Jove a una empresa. Ara diu que treballarà per un equipament 100% municipal

Fa uns dies la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova donava a conèixer, en un comunicat, que deixava de donar suport al projecte d’Espai Jove. Aquest col·lectiu explicava que, tot i treballar  amb el govern durant el darrer any en el projecte d’espai jove, en els últims mesos havien sorgit diverses complicacions com la licitació conjunta de l’espai jove amb la nova prefactura de la Policia Local, la ubicació d’aquesta última a l’Ortoll i, per últim, l’atorgació del 25% d’explotació de l’espai jove a l’empresa que guanyi la licitació.

Davant aquests fets, la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals es negava a continuar donant suport al projecte i deixaven clares les seves demandes: volen un espai 100% municipal i sol·liciten que mentre l’Espai Jove no sigui una realitat, s’estructuri un espai de transició que cobreixi  el buit que deixarà la Nau del Ferrocarril a partir de l’octubre d’enguany.

Ahir mateix, l’Ajuntament emetia un comunicat explicant la seva postura i puntualitzant que, si bé és cert que durant la primera setmana de febrer es van plantejar la possibilitat que una part de l’explotació de l’Espai Jove fos gestionada per un particular “amb l’objectiu d’abaratir el cost total de l’equipament”, la setmana següent es va descartar aquesta idea, “ja que anava en contra del mateix projecte de l’Espai Jove, que s’havia concebut de manera conjunta amb les entitats”.

En aquest mateix comunicat, el govern argumenta que durant aquestes setmanes han treballat per poder fer realitat el projecte “i fer-ho amb una gestió municipal del 100%”. Segons expliquen, la legislació actual i l’elevat endeutament del consistori no els permeten demanar préstecs ni augmentar el deute per aquest projecte: “Avui la manera viable per fer possible aquest equipament és mitjançant una licitació per obra i manteniment”, per això- diuen- estan treballant en una licitació conjunta que inclogui l’Espai Jove i la Prefectura de la Policia Local. En aquest sentit, aclareixen que “la licitació conjunta no condiciona un projecte amb l’altre perquè són totalment diferents i independents”.

Per tirar endavant el projecte amb gestió únicament municipal, preveuen destinar el guany d’una venda d’un terreny municipal a la realització de l’Espai i poder així “continuar treballant de manera conjunta, com fins ara, amb les entitats.

FER UN COMENTARI