La Policia Local de Calafell ha denunciat per excés de velocitat el 80% dels vehicles que ha controlat amb un radar mòbil durant aquesta Setmana Santa. De 223 vehicles controlats, 179 superaven el límit de velocitat permès i rebran la corresponent sanció econòmica i de pèrdua de punts de conduir, graduada segons la gravetat de la infracció.

Els controls s’han fet a vies com la C-31, al seu pas per la zona comercial de Mas Mel, a l’avinguda Lluís Companya o la rambla Mossèn Jaume Tobella, on l’excés de velocitat és habitual. Segons l’Ajuntament, “l’objectiu dels controls no és recaptar sinó garantir la seguretat viària”. Tal com ha alertat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Triadó, Calafell pateix un increment a l’alça dels accidents de trànsit d’uns anys ençà. El 2008 a l municipi hi havia 150 accidents l’any. El 2016, n’hi va haver 205. A més hi ha altres dades preocupants com el et que els atropellaments s’han multiplicat per quatre en el mateix període.

És més, els il·lícits penals en matèria de trànsit, és a dir, infraccions que tenen entitat de delicte, tampoc paren de pujar: el 2014, se’n van denunciar 73; el 2015, 132; i el 2016, 147. No pocs d’aquests fets estan relacionats amb l’excés de velocitat, així com amb el consum de d’alcohol i drogues.

FER UN COMENTARI