El subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, i el cap del Servei Provincial de Costes, Alfons Fors, van visitar dilluns les Madrigueres, un espai protegit de gran valor ecològic on actualment s’estan duent a terme diverses intervencions en el marc d’un projecte global de renaturalització.

Durant la visita es va anunciar que el pont que creua la Riera de la Bisbal, de 80 metres de llargada, està gairebé enllestit per al seu ús. Queda pendent de concretar el camí que el seguirà i que permetrà fer un intinerari entre el barri de Sant Salvador i el sector del Sanatori.

També es va observar les llacunes que s’estan fent que, juntament amb la restauració del sistema dunar, configuraran el paisatge natural que permetrà la recuperació de la vegetació i fauna pròpies d’aquest espai de costa.

Altres actuacions que s’estan fent o que estan pendents de realitzar  per a la recuperació natural de la zona són la demolició de construccions que no s’adeqüen als usos del nou espai, desviament de les xarxes d’abastament i de telecomunicacions, apantallament paisatgística de l’estació de bombeig, retirada de residus que s’hi havien acumulat, eliminació de vegetació forana i plantacions d’espècies pròpies de zones dunars i de maresmes.

Així doncs, si bé el pont està gairebé enllestit, encara queda pendent la finalització de les actuacions de naturalització a la zona i definir el camí que permetrà fer un itinerari en aquest espai, que es coneix com l’última finestra al mar del Baix Penedès. Durant la visita, no es van concretar terminis.

FER UN COMENTARI