Molt barata van vendre la seva pell el regidor del PP Carlos Remacha i la regidora no adscrita (ex-C’s) per donar suport a l’aprovació del pressupost municipal de 2017. Dos vots indispensables per al govern de CiU-PSC, que davant el dilema de triar entre dretes i esquerres (si no era possible la complementarietat) va optar per l’opció fàcil.

Dimecres el ple de l’Ajuntament va aprovar el pressupost municipal de 2017 amb els vots de CiU, PSC, PP i la no adscrita, i l’oposició de la CUP, ERC, Som VNG i C’s. Puja a 74 milions d’euros, sis més que l’any passat a causa del desproporcionat increment de l’impost de l’IBI, aprovat en les Ordenances Fiscals, que la ciutadania ja notarà quan se li giri el rebut.

Tarifació social
La regidora d’Hisenda Glòria Garcia va explicar que a banda de les 70 accions previstes pel pressupost, una de les virtuts és que permet posar a la pràctica la tarifació social aprovada durant les Ordenances (s’hi destinen 600.000 euros); també es destinaran 250.000 euros més a Serveis Socials, 40.000 per primer cop a pressupostos participatius, es reserven diners per a aplicació de mocions que s’aprovin al llarg de l’any, etc.

El sí de PP i Reina
La regidora no adscrita Carmen Reina, tot i qualificar el pressupost de “continuïsta”, va canviar el sentit del vot en relació a un any enrere. Fa un any s’hi oposava, ara l’aprovava. La seva única condició: destinar el 5% de la recaptació que es faci en multes a millores als barris. Si l’any passat es va recaptar vora tres milions d’euros, el preu del seu vot era, doncs, de 150.000 euros.

Remacha va dir que el PP era un partit amb “tradició de govern”, i davant l’alarma que li va crear veure una proposta de pressupost alternatiu de la CUP-ERC-Som VNG, i la por que “la CUP acabi dominant la política municipal”, va donar una mena de carta blanca al govern, només a canvi que es destinin més diners a la via pública i que es redueixi el preu de la primera mitja hora de les zones blaves per als vilanovins.

Fran Álvarez (C’s) va dedicar la seva intervenció a repartir a tort i a dret. Van rebre el govern, el tripartit d’esquerres a l’oposició i, sobretot, els dos regidors amb qui competeix electoralment i que van fer de crossa al govern per aprovar el pressupost (els va acusar, per exemple, de recolzar un pressupost que destina 5.000 euros a l’AMI). Va criticar que no es destini ni un euro a rehabilitar pisos per a situacions d’emergència social; que només se’n destinin mil al cineclub; que es baixin de 110.000 a 60.000 euros els ajuts a pobresa energètica; que es dediqui menys a manteniment d’escoles i a esports; i que se subvencioni el Tingladu amb 15.000 euros.

FER UN COMENTARI