Demà dimecres el regidor popular a l’Ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon Sogas, presentarà un escrit al Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona per posar en coneixement del jutge que “des del mes d’abril de 2017 no oneja la bandera d’Espanya a la casa consistorial” i sol·licitant que es compleixi la Sentència dictada per aquest mateix jutjat que exigeix a l’alcalde que pengi la bandera en un lloc visible de l’Ajuntament.

Des del grup municipal del PP expliquen que tot i que no són  part d’aquest procediment, des del mateix jutjat se’ls va informar que podien presentar l’escrit informant de l’incompliment de la sentència, i per això ho han fet. A més, i de forma paral·lela, també presentaran a l’advocacia de l’Estat el mateix escrit, acompanyat de 900 firmes de ciutadans de Vilafranca i de la resta de la comarca demanant que es pengi la bandera.

Per Miquel Tarrada, membre del PP de Vilafranca, “el que es demana és que l’alcalde compleixi la llei” i recorda que el 17 de febrer del 2017 l’alcalde va penjar la bandera a requeriment del jutjat, que li va donar 24 hores per fer-ho, però que abans dels dos mesos es va retirar, juntament amb la senyera, al·legant que calia adequar les instal·lacions per posar-hi més banderes. “Creiem que no hi ha hagut en cap moment voluntat per part de l’Alcalde d’acatar la resolució judicial i que el que ha fet ha estat una maniobra per fer veure que complia la sentència, incorrent en el que creiem que constitueix clarament un frau de Llei” denuncien els populars.

FER UN COMENTARI