Premi Molero de periodisme per a un reportatge sobre els Cabanyes publicat a “La Fura”

0
1158

El Tema de la Setmana titulat “Nissaga Cabanyes”, que va sortir publicat en l’edició de La Fura del 9 de març de l’any passat, ha rebut el premi Eugeni Molero de periodisme en la modalitat de premsa escrita, que concedeixen el Consell Comarcal del Garraf, l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i del Servei Educatiu del Garraf.

Entre els onze treballs que s’hi havien presentat, el jurat format per Alba López, Carles Castro i Míriam de Lamo va guardonar el reportatge escrit per Jaume Plans, que aborda la petjada i el llegat que han deixat els Cabanyes en la cultura, la història i el patrimoni locals. El jurat ha valorat el fet que treball se sosté en diferents formats, que inclouen el reportatge de divulgació històrica, l’entrevista, les fitxes informatives i el recull gràfic històric.

El jurat també va realitzar una menció especial al reportatge de “Les últimes remendadores”, de Marta Rius, que posa el focus en una professió en perill d’extinció i rescata el vocabulari propi del sector.

L’acte de lliurament d’aquesta 22a edició dels premis biennals va tenir lloc dissabte al migdia a la Masia d’en Cabanyes. A banda dels onze treballs presentats en la modalitat de premsa escrita, també se’n van presentar sis a la de periodisme audiovisual i un treball en la de periodisme gràfic, cadascun d’ells dotat amb 2.000 euros. També es van lliurar els Premis Albert Virella i Bloda d’Investigació Comarcal, als quals s’havien presentat onze treballs: quatre a la modalitat d’investigació (dotat amb mil euros) i set a la modalitat d’investigació pera a estudiants de batxillerat (dotat amb 600 euros per a l’alumne i 400 per al centre educatiu).

El premi de periodisme audiovisual va ser per al documental “Còlera 1854, 50 dies sense dol”, de Jordi Carrillo, que rescata de l’oblit un capítol de la història de Vilanova desconegut per a la majoria de la ciutadania, gràcies a un gran treball d’investigació i una recreació audiovisual que permet traslladar l’espectador a les sensacions de l’època. El jurat va realitzar una menció especial al treball radiofònic “Les botigues de sempre, de Carola Fernández. El premi de periodisme gràfic va quedar desert.

El jurat format per Àngels Parès, Marijó Riba i Xavier Martínez ha atorgat el premi d’investigació al treball “Alabern – Els inicis de la fotografia a Vilanova i la Geltrú”, de Blanca Giribet, que reflecteix la societat vilanovina a través de la fotografia com a ofici i afició. El jurat va realitzar una menció al treball que Perseverent Fomentum. “L’associacionisme persistent acció i transformació. El cas del Foment Vilanoví”, d’Albert Tubau.

Finalment, el premi d’investigació per a estudiants de batxillerat va ser per al treball de recerca “Disseny d’un conjunt d’edificis de nova construcció, respectant l’estil arquitectònic tradicional del barri centre-vila de Vilanova i la Geltrú”, de Júlia Salin Miracle, de l’Institut Lluch i Rafecas.

FER UN COMENTARI