Premien un projecte de conscienciació sobre el “cost ecosocial de l’alimentació”, desenvolupat en tres instituts de Vilafranca

0
136
Guanyadors, amfitrions i organitzadors del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2024. Foto: Generalitat

La iniciativa “D’on ve el que mengem? El cost ecosocial de l’alimentació”, de la Cooperativa l’Aresta, ha guanyat la dotzena edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, que promou la Generalitat de Catalunya. El projecte guanyador s’ha desenvolupat amb alumnes de tercer d’ESO de tres instituts de Vilafranca del Penedès, el Sant Josep, l’Alt Penedès i l’Eugeni d’Ors.

El seu objectiu era el de conscienciar el jovent sobre el cost ecològic i social que comporta l’actual sistema alimentari agroindustrial, i plantejar alternatives que siguin més respectuoses amb el medi ambient i les persones, a través dels seus hàbits alimentaris. El jurat ha valorat “la tasca de sensibilització de 115 joves en una edat en què és molt necessària”, així com el fet que aquesta iniciativa “parteixi d’una entitat que també fa una activitat productiva en el sector alimentari“, expliquen des del Departament d’Agricultura.

El Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica és impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana, amb la intenció de reconèixer i incentivar la realització de projectes i línies de treball dels centres educatius de Catalunya destinats a promoure el coneixement de l’agricultura, la ramaderia i l’alimentació ecològiques. L’acte de lliurament de premis s’ha fet a l’escola Sobirans, d’Arenys de Munt.

FER UN COMENTARI