Aquest dilluns s’ha presentat el Comitè de Defensa del Referèndum de l’Alt Penedès, creat amb la voluntat “de començar a fer campanya”. El comitè considera “que el referèndum només serà possible si hi ha un poble mobilitzat al darrere i que davant de la negativa constant de l’estat espanyol, l’única via possible és la via unilateral”.

El comitè començarà a treballar tota mena de campanyes d’agitació des d’aquesta mateixa setmana amb cartells i material propi i accions simbòliques per tota la comarca. “Cal començar a treballar tots i totes, sortir al carrer, per tal de fer que el referèndum sigui ineludible, impossible d’aturar per l’estat espanyol, i que el govern català n’apliqui el resultat”.

La presentació del comitè va tenir lloc davant de l’escola Baltà Elies. L’indret no va ser escollit a l’atzar, sinó amb l’objectiu d’escenificar la voluntat que tots els col·legis electorals obrin el dia del referèndum. “Considerem que aquell dia les administracions catalanes han de fer un esforç per, a diferència del 9N del 2015, obrir totes les seus electorals amb normalitat, demostrant la voluntat de fer un referèndum legítim i vinculant i fent així una crida a la participació”.

Avui dimecres, just dos dies de la presentació del comitè, ha transcendit que el president Carles Puigdemont anunciarà divendres al matí la data i la pregunta del referèndum en un acte al Palau de la Generalitat.

FER UN COMENTARI