L’Ajuntament de Bellvei, l’editorial Gregal i el celler Jané Ventura han convocat el primer premi Bellvei Negre de novel·la i relat negres. L’impulsor de la iniciativa, l’escriptor i realitzador del programa de literatura L’alambí d’escriptors de Bellvei Ràdio, Ramon Valls, exposa que l’objectiu del certamen és “oposar resistència a l’abandó de la imaginació i de l’hàbit de la lectura, i donar suport a la cultura”. Explica que el motiu pel qual s’ha triat el gènere negre és per “la facilitat amb què s’inclouen dins d’aquest gran calaix molts altres gèneres com l’urbà, el costumista, el romàntic, el dramàtic i fins i tot la comèdia”.

Bellvei Negre contempla dues categories. La de novel·la negra està dirigida a tots els públics i premiarà els dos millors originals amb la seva publicació a l’editorial Gregal. La de relat està adreçada a alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat que cursin estudis al Baix Penedès.

El termini de presentació de les obres serà de l’1 de desembre al 14 de febrer, sent admeses les 75 primeres que arribin. Els premis es lliuraran el 8 d’abril en una jornada literària que comptarà amb taules rodones al voltant del gènere negre i diverses activitats de maridatge.

FER UN COMENTARI