Dijous es va presentar a l’auditori del Vinseum Vitis Catalana, un portal de recerca especialitzat en les varietats de vinya als territoris de parla i cultura catalanes al llarg dels seus segles.

El portal, que té per objectiu contribuir al coneixement i descoberta del patrimoni vitivinícola català, es fonamenta en el buidatge de documents escrits i en la recerca feta pel Grup de Recerca de Varietats Autòctones i Tradicionals de la Vinya (GREVA).

La gènesi d’aquesta eina són les aproximadament 15.000 fitxes manuscrites elaborades per l’historiador vilafranquí Emili Giralt Raventós i dipositades al centre de documentació del Vinseum, en les quals va recollir els noms de varietats trobats en tota mena de documents i que estaven lligades a una determinada època i a un determinat territori.

Actualment al portal hi ha introduïdes unes 2.000 cites corresponents a gairebé 200 varietats, però s’està treballant en la introducció de més fitxers. El web també ofereix informació històrica, ampelogràfica, agronòmica i enològica sobre les principals varietats de vinya a Catalunya. De fet, la informació que conté és un resum del treball d’investigació que està realitzant el GREVA, que compta amb agrònoms, especialistes en viticultura, enòlegs i sommeliers amb una dilatada trajectòria professional.

FER UN COMENTARI